Hål 3 / 12 - Lanna GK - Golf - IdrottOnline Klubb

hål 3 - 12

tee 3green 3

Hål 3:

Detta par 3 hål är ett lurigt hål.

Går du kort så har du ett dike som snabbt tar bollen, slår du ut vänster så är det ytterligare ett dike (stort) och om bollen går över på vänstersidan om diket så är det väldigt svårt att hitta den. Det är öppet men högt gräs och lite stubbar och stenar. På högersidan är det ett skogsparti, det är rätt lätt att hitta bollen men otroligt svårt att få upp den på green, du har en bunker som ligger precis i spelfältet från skogspartiet.

Låghandikapparen slår här en järn 9 eller 8 lite beroende på vindförhållandena.

Att slå bollen för långt är ej att rekommendera, men det går en vall bakom green vilket gör att bollen fångas upp om den är lite för hård.

Medelhandikapparen bör också försöka slå mot green men för den som är osäker går det bra att slå ett säkert slag ner från tee och försöka spela in till green med ett kort andra slag.

Höghandikapparen rekommenderas att spela ner sig kort från tee och spela in på andra eller tredjeslaget för att säkra en två poängare på detta hål då det är lätt sätta bollen ur spel, med plikter som följd.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:01

Lanna Golfklubb 1