LOKALA REGLER för Lanna GK 2016

Följande lokala regler gäller för allt spel på klubben om inte annat beslutats för en specifik tävling. Tidvis kan tillfälliga lokala regler gälla och dessa anslås.

Vattenhinder (Regel 26)

a. Omarkerade diken och dammar är sidovattenhinder.

b. Sidovattenhindren på vänster sida av hålen 1,3,4,9,10,12,13 och 18 är oändliga.

Mark under arbete (MUA) (Regel 25-1)

a. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller på annat sätt angetts som MUA.

b. MUA-områden varifrån spel är förbjudet identifieras av blå/vita pinnar.

c. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för MUA.

d. Myrstackar.

e. Skador i bunker såsom blottade stenar, gropar eller fåror, orsakade av rinnande vatten, är mark under arbete

f. Jordfasta stenar och berg i dagen på en finklippt del av spelfältet (Regel 25-2) är mark under arbete

Flyttbara hindrande föremål (Regel 24-1)

a. Stenar i bunkrar.

Oflyttbara hindrande föremål (Regel 24-2)

a. Objekt identifierade med orange markering.

b. Alla avståndsplattor samt  avståndsmarkeringar i form av gul-svarta pinnar, som visar avståndet 150 meter till mitten av green.

Avståndsmätare (Regel 14-3)

En spelare får skaffa sig information om avstånd genom att använda en avståndsmätare. Om en spelare under en fastställd rond använder en avståndsmätare för att även bedöma eller mäta andra förhållanden, som skulle kunna påverka hans spel (tex nivåskillnader, vindstyrka, osv), bryter spelare mot Regel 14-3.

Organisk del av banan (Regel 13-1)

a. Alla stengärdsgårdar är en organisk del av banan. Lösa stenar får inte tas bort.

Boll träffar ledningstråd

Om en boll träffar en ledningstråd ska slaget inte räknas och spelaren måste spela en boll, utan plikt, från den plats varifrån den ursprungliga bollen senast spelades enligt Regel 20-5.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Matchspel – Förlorat hål; Slagspel – Två slag

2016-04-13                         REGEL & HANDICAPKOMMITTÉN