Historik om Lanna Golfklubb

Klubben bildades 1991. Efter att ha börjat med driving-range och övningsområde, togs kontakt med banarkitekt Björn Magnusson från Växjö. Under 1994-95 byggdes den första banan omfattande sju par tre hål och två par fyra hål. Denna bana invigdes augusti 1996. Banan var kort men definitivt inte lätt. Lena Sellberg, Svensk Golf, skrev vid sitt besök i september 1997;
"Prickskytte på Lanna, rekommenderas för den som vill scora."

Under åren ökade medlemsantalet och ett beslut fattades 1998 att bygga ut banan till nio fullängdshål.

älgen

Tiden gick innan igångsättningstillståndet blev klart, men under senvintern 2001 påbörjades arbetet med att bygga om fyra av de befintliga hålen, nr ett t.o.m. fyra samt nybyggnation av hål nr fem t.o.m. hål nr nio. Dessutom beslutades att fem nya par tre hål skulle byggas samt ett övningsområde för bunker-, pitch- och chipslag.

Allt stod klart för invigning i slutet av juni månad 2003. En anläggning som på kort har fått mycket beröm för sin banlayout där spelare med både lågt och högt hcp utmanas.

Lanna Golf Klubb erbjuder positiva upplevelser i både spel och natur med nio håls fullängds bana och en par tre bana som även kan spelas Pay and Play.

Uppdaterad: 2016-06-08 02:54
Skribent: Aina Rask