FOOTGOLF

Nu finns FOOTGOLF på Lanna Golfklubb!

”Svenska Golfförbundet inkluderar nu som första golfförbund i världen FOOTGOLF som en gren i sin verksamhet. Footgolf, eller fotbollsgolf som det också kallas, går ut på att sparka en boll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. Spelet följer den vanliga golfens regler men med en fotboll och en större hålkopp.”  (citat från golf.se)

Footgolfbanan är belägen på Trantorpsbanan - en 9 hålsbana i en kuperad terräng.

Footgolf spelas från utslagsplats till hpl markerad med BLÅ flagga. Hålkoppen är ca 50 cm.

OBS! INGA FOTBOLLSSKOR ÄR TILLÅTNA!

Footgolfhålen varierar från ca 80 - 130 m.

Alla hålen räknas som par 3 - vilket innebär att det ideala är att spela hålet på 3 sparkar från utslagsplats till hål.

Spelet följer den "vanliga" golfens regler.

Vattenhinder, bunker och out-of-bounds utgör normala hinder. Ospelbar boll kan förekomma. Pliktslag/sparkar och droppning sker enligt golfens regler, med den skillnad att istället för klubblängder mäter man armlängder.

Spelaren med lägst antal tillslag/sparkar vinner!

LYCKA TILL!

Uppdaterad: 2016-06-22 18:11

Kansliet är stängt för säsongen!

Mailen läses regelbundet!

Tel:   0370-833 38